English  Slovensko 
  

Ni predvajalnika!

Nimate nameščenega flash predvajalnika.

 


 

9-2013portretJ2a.jpg

 

Jernej Strah Bergant

 

Jerneja spremlja glasba že iz otroških let, ko je začel obiskovati  nižjo glasbeno šolo. Pri sedmih letih  se je začel učiti igranja klavirja pri prof. Maji Klinar. Po končani nižji glasbeni šoli se je vpisal na orgelsko šolo v Ljubljani, katero je tudi uspešno zaključil. Med srednješolskim izobraževanjem je pel pri mladinskem pevskem zboru Veter, s katerim so poželi vrsto odličij v Sloveniji in v tujini. Pevskemu zboru Veter sta sledila še APZ Tone Tomšič in komorni zbor Ave pod vodstvom Andraža Hauptmana.

S solopetjem se je začel ukvarjati leta 1999. V začetku ga je poučeval prof. Marcos Bajuk na nižji in srednji glasbeni šoli, nato pa je eno leto sodeloval s prof. Matjažem Robavsom. Leta 2004 je uspešno opravil preizkus nadarjenosti na Akademiji za glasbo, kjer se je izobraževal kot solopevec pri prof. Evi Novšak-Houška. Julija 2008 je z diplomskim koncertom izobraževanje tudi uspešno zaključil.

 

Ker je njegova želja po petju tako močna, se udeležuje različnih seminarjev, koncertov in tekmovanj. Leta 2004 je na solopevskem tekmovanju mladih glasbenikov RS v kategoriji 3a dosegel srebrno plaketo.


V februarju 2009 se mu je rodila hčerka Žana, konec avgusta 2011 pa še dvojčka Anej in Mark.


 

9-2013portretM3.jpg

 

Miha Zabret

 

 

 

 

Miha Zabret je rojen 2.9.1987 v Kranju. Leta 2013 je po uspešnem zaključku medicinske fakultete v Ljubljani postal mladi zdravnik, glasba pa ga spremlja že od malih nog. Kot mlad fant je prevzel taktirko mladinskega pevskega zbora Predoslje, sicer pa je prepeval v številnih pevskih zborih, kjer je pridobil prve glasbene izkušnje.

Vrsto let je organiziral božične koncertne maše, s projektnim mešanim oktetom nekaj let prepeval na porokah po Sloveniji, od leta 2009 pa obiskuje ure solopetja v Glasbeni šoli zavoda sv. Stanislava v Šentvidu. Prvi dve leti je dokončal pri doc. Matjažu Robavsu, šolanje nadaljeval pod mentorstvom prof. Martine Burger, trenutno pa se kali v razredu prof. Marte Močnik Pirc. Spomladi leta 2013 se je udeležil državnega tekmovanja mladih glasbenikov TEMSIG, kjer je v kategoriji IIb med težko konkurenco v končnem seštevku zbral 92,70 točk in prejel srebrno plaketo.  Kot solist rad sodeluje z različnimi instrumentalnimi sestavi.

Trio Quartet, katerega član je od leta 2011, mu predstavlja oživitev glasbenih sanj in nov zagon za kreativnost. V prostem času se ukvarja še z improvizacijskim gledališčem, pesnenjem in različnimi literarnimi izzivi ter povezovanjem različnih prireditev.

 

   

 


 

 

9-2013portretL.jpg

 

Lenart Rupar

Lenart prihaja iz Reteč pri Škofji Loki in se je že v rani mladosti srečeval z glasbo. Leta 1994 se je pričel učiti kitaro v GŠ Škofja Loka pri prof. Denisu Kokalju, ki jo je po končani nižji glasbeni šoli nadaljeval na srednji glasbeni šoli v Ljubljani, pod mentorstvom prof. Igorja Sajeta. Svoje kitarsko izobraževanje nadaljuje kot študent Akademije za glasbo v Ljubljani, pod mentorstvom prof.Katje Porovne Silič.

Na tem področju je v tem času dosegel tudi nekaj vidnih rezultatov:

  • 1999 srebrno priznanje na regijskem tekmovaju v duetu kitar                
  • 2000 zlato priznanje in 1. mesto na regijskem tekmovanju in bronasto priznanje na državnem tekmovanju
  • 2002 srebrno priznanje in 4. mesto na državnem tekmovanju v duetu kitar
  • 2003 srebrno priznanje in 3. mesto in 3. nagrado na državnem tekmovanju

Leta 2005 je pričel s solopetjem v glasbeni šoli Škofja Loka pri prof. Saški Kolarič, katerega  sedaj nadaljuje pod mentorstvom prof. Janeza Hostnika.

Projektno je sodeloval z zborom Deprofundis in Aeternum in 6 let pel v komornem zboru Akademije za glasbo v Ljubljani.

Aktivno sodeluje v tamburaškem orkestru Bisernica. Svoje kitarsko znanje posreduje 9 učencem GŠ Škofja Loka v Žireh.

 


 

9-2013portretJa2.jpg

 


Janez se je rodil 26. januarja 1991 v Kranju. Že od malih nog je rad žvižgal ob poslušanju radia in pravil, da ko bo velik bo igral harmoniko: »pa ne tisto na tipke ampak tisto no knofe«. Želja se mu je uresničila pri sedmih letih, ko sta ga starša vpisala v glasbeno šolo Škofja Loka. Tako ga je v roke dobil učitelj diatonične harmonike Janez Fabijan. Ure harmonike je pridno obiskoval 6 let in tako dokončal nižjo glasbeno šolo. Pri šestnajsih letih je ustanovil ansambel Ideal, kjer je tudi resneje začel spoznavati glasbo.

 

Leta 2008 se je zopet vpisal v glasbeno šolo, le da tokrat na učenje solopetja. Prvi dve leti ga je učila petje profesorica gospa Vera Mlejnik, nato pa ga je v roke dobil profesor Janez Hostnik, ki še danes skrbi za Janezovo pevsko kondicijo. Leta 2013 se je udeležil tekmovanja mladih glasbenikov TEMSIG in na regijskem v I.c kategoriji dosegel 1. mesto ter prejel zlato priznanje, kasneje na državnem tekmovanju pa je dobil bronasto plaketo.

 

Od 15. leta dalje je Janez postal tudi član Folklorne skupine Škofja Loka, kjer je imel na izbiro, da lahko pleše ali pa igra. Kljub veselju do igranja, pa se je Janez raje odločil za ples – k temu so zagotovo pripomogle fletne soplesalke. :D

 

Janez Luznar                        

 

 

 


Top